Oğlumla Oynadığımız Oyunlara Örnekler

Herkese Merhaba,

Bu yazımda oyun sıkıntısı çeken anne-babalara alternatif olabilecek oyunlarımıza ilişkin birkaç örnek vermeye çalışacağım.

Demir haziran ayında 5 yaşına girecek. Yani 5 yaş grubu çocuğu diyebiliriz. Bazen bizde ne çeşit oyunlar oynasak ne gibi aktiviteler yapsak düşünüp dursakta aslında o bizi çok güzel yönlendiriyor.

Örneğin kaliteli/eğitici zaman geçirip aktivite değişikliği olması açısından aşağıdaki labirentleri internetten bulup indirmiştim. Ara ara kağıt kesme çalışmaları ve hemen arkasından da ödül olarak bu çok sevdiği labirent aktivitesi/bulmacasını yapıyoruz. 

labirent bulmaca

Zeka gelişimi açısından faydalı diye düşünüyorum bu tür labirent bulmacalarının. Ayrıca Demir’in hayal gücü çok yüksek olduğundan babasıyla oynarlarken bazen evdeki bloglardan da kendi labirentlerini yaparak minik hayvanlarını labirentleri arasında gezintiye çıkartıyor ya da arabaları için gezi labirenti oluşturuyorlar. Bu nokta da biz ona kağıda bastığımız labirent bulmacalarını yaptırırken o zengin hayal gücü ile oyuncaklarından da kendi labirentlerini oluşturabiliyor. Tabi ki babası ve benim yardımımla. 

labirent bulmaca

Evde sizde bu tür oyunlar oynayarak kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Kağıda değişik labirent bulmacaları bastırmak isterseniz de bilgisayarınızın arama motoruna “çocuk labirent örnekleri” yazarsanız karşınıza bir çok örneğin çıktığını göreceksiniz. Çocuğunuzun yaşına uygun olabilecek olanları örnekler arasından seçebilirsiniz. Ben ilk başta bayağı kolay olanlarla başladım. Zorlarla ya da yaşına uygun olmayanlarla başlarsanız sıkılabilir dikkat! 

Evde oynadığımız bir diğer oyun ise el kuklalarımızı elimize geçirerek onları konuşturmak. Normalde yaşadığı olayları, okulda başından geçenleri, düşüncelerini ağzından cımbızla çekerek bile zor aldığımız oğlumuzdan kuklalar yardımı ile bazen başından geçen ilginç olayları öğrenebiliyoruz. Kuklaları oyuncak mağazalarından, İkea’dan ya da internette birçok siteden temin edebilirsiniz. Ayrıca geçen gün okulda çekilmiş fotoğraflarına bakarken demirin sınıfta eline kukla geçirerek arkadaşlarına gösteri yaptığını gösteren bir fotoğraf gördüm. Öğretmeni ile görüştüğümde ise serbest zamanında arkadaşlarına kukla gösterisi yapmak istediğini söylemiş ve bunun için öğretmeninden izin alarak kendi isteği ve iradesi ile kukla gösterisini yapmış. Bunu duyduğumda çok mutlu oldumJ Ayrıca arkadaşları da çok eğlenmiş J Aşağıdaki resim okulda yaptığı kukla gösterisi sırasında çekilmiş;

kukla gösterisi

Zaman zaman size değişik oyun alternatifleri anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı olur.

Sevgi ve sağlık ile kalın…  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...